Policajná akcia na alkohol v okrese Poprad. Krádež veci z hospodárskej budovy

12.05.2008 Celý región

Policajná akcia na alkohol v okrese Poprad: Policajti z Prešovského, Košického a Žilinského kraja vykonali v noci zo soboty na nedeľu v okrese Poprad spoločnú dopravnú akciu.
Akcia bola zameraná na dodržiavanie zákazu používania alkoholických nápojov a iných návykových látok vodičmi pred a počas jazdy. Počas akcie 56 policajtov zistilo celkovo 122 priestupkov, z ktorých 100 vyriešili blokovou pokutou, 16 priestupkov bolo oznámených na správne konanie a ostatné priestupky vyriešili policajti dohováraním. Požitie alkoholických nápojov bolo zistené v 11 prípadoch u vodičov motorových vozidiel a v 2 prípadoch u vodičov nemotorových vozidiel, v 1 prípade vodič odmietol vykonanie dychovej skúšky a vyšetrenie na alkohol. Počas akcie policajti zadržali 5 vodičských preukazov, 10 osvedčení o evidencií vozidla a 1 tabuľku s evidenčným číslom. Okrem toho boli odhalené aj 2 trestné činy a bol zaistený 1 páchateľ trestného činu. Počas akcie nedošlo k rušivým javom.
Pri spoločnej dopravnej akcii prešovských a košických policajti na území okresu Poprad pred mesiacom zistili policajti požitie alkoholických nápojov u 15 vodičov motorových vozidiel a 1 nemotorového účastníka cestnej premávky.

Krádež veci z hospodárskej budovy:
Svidnícki policajný vyšetrovateľ začal včera trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže a poškodzovania cudzej veci.
Doposiaľ neznámy páchateľ v dobe od 1.5.2008 do 11.5.2008 sa vlámal do viacerých budov poľnohospodárskeho areálu v obci Kružľová, okr. Svidník. Z dvoch kravínov ukradol elektrické káble, dva elektromotory, ako aj prívodovú elektroinštaláciu k mostovému žeriavu nachádzajúcom sa v objekte senníka. Krádežou a poškodením zariadenia vznikla poškodenej firme škoda vo výške 1 000 000, -Sk.
 

Vyberte región